Til gravide og kommende fædre

Er du eller din partner gravid? Og har I haft rusmidler tæt inde på livet? Så er et kursusforløb i Familieværkstedet måske noget for jer.

I Familieværkstedet hjælper vi med at forberede familien på det kommende barn. At gennemgå en graviditet og få barn er nok en af de største omvæltninger i livet både fysisk, følelsesmæssigt og socialt. Når man samtidig også er påvirket af den store belastning, som rusmidler er, så kan graviditeten og starten på familielivet blive ekstra udfordrende.

Graviditeten er psykologisk set en følelsesmæssig udvikling. Man tænker over sin barndom på ny og overvejer, hvordan man selv kunne tænke sig at være som far eller mor. På den måde opbygges en følelsesmæssig tilknytning til barnet hos begge forældre allerede inden fødslen. Denne udvikling kan blive bremset, hvis man ikke får skabt en forandring.

Er der børn i forvejen kan det være særligt kompliceret. Samtidig med at man skal tage vare på sig selv og det kommende barn, så kræver børnene grundig forberedelse på familiens udvidelse.

Når du deltager i kurset, vil du få dit eget rum, hvor fokus vil være på at bearbejde tidligere oplevelser, arbejde med familiens ønsker og drømme, skabe en tilknytning til barnet i maven og fokusere på de udfordringer, som rusmidlet har skabt for familien.