OM KURSET

Familieværkstedet tilbyder et 14-ugers forløb for familier med børn i alderen 0-5 år og gravide, som har oplevet problemer med rusmidler

Vi udbyder et 14 ugers familiekursus, hvor der arbejdes familieorienteret med barnet i centrum. På kurset får familierne redskaber til at håndtere hverdagen bedre, og både forældre og børn får et rum til at bearbejde oplevelser gennem leg og positivt samvær.

Kurset består af tre berøringsflader i løbet af en uge; 

  • en børneaftale
  • en forældreaftale 
  • en gruppeaftale 

For barnet vil der være legeterapi, spædbarnssamtaler eller børnesamtaler. For forældrene vil der være forældresamtaler. For gravide vil der være et særligt rum til fordybelse i "barnet i maven" og familielivet. En gang ugentligt har vi grupper hvor vi både leger og spiser sammen. I grupperne arbejdes der med familiedynamikker, samarbejde og det gode samspil.

Ud over vores 14-ugers forløb tilbyder vi også rådgivende samtaler og parsamtaler. Det er muligt at kominerer de forskellige tilbud ud fra det behov der er i familien.

Vi bestræber os i høj grad på at sammensætte et forløb der passer ind i familielivet og som er tilpasset familiens ønsker og øvrige gøremål.

"Jeg var meget overrasket over, hvor fleksible de var i forhold til at få lagt vores aftaler, sådan så vores hverdag kunne hænge sammen og det var altså et kæmpe plus"

Citat fra tidligere bruger af Familieværkstedet.

Læs mere om indholdet i de forskellige aftaler i menuen til højre.