Hjælp til småbørnsfamilier

Familieværkstedet tilbyder 14-ugers forløb for familier med børn i alderen 0-6 år og gravide, som har oplevet problemer med rusmidler

Vi udbyder 14 ugers forløb, hvor der arbejdes familieorienteret med barnet i centrum. Her får familierne redskaber til at håndtere hverdagen bedre, og både forældre og børn får et rum til at bearbejde oplevelser gennem leg og glædesfyldt samvær.

Forløbet indeholder tre muligheder; 

  • en børneaftale
  • en forældreaftale 
  • en gruppeaftale 

Og kan kombineres efter familiens behov.

Barnet får sit helt eget rum hvor der, med fokus på barnet enten tilbydes spædbarnssamtaler, legeterapi, Theraplay, børnesamtaler eller andet der understøtter barnet. For forældrene vil der være forældresamtaler.  To gange ugentligt har vi grupper hvor vi både leger og spiser sammen. Vi har en spæd- og småbørnsgruppe for de 0-1 årige. og en stor børnsgruppe for de 1-5 årige. I grupperne arbejdes der med familiedynamikker, samarbejde og det gode samspil.

Ud over vores 14-ugers forløb tilbyder vi også rådgivende samtaler og parsamtaler. Det er muligt at kombinerer de forskellige tilbud ud fra det behov der er i familien.

Vi bestræber os i høj grad på at sammensætte et forløb der passer ind i familielivet og som er tilpasset familiens ønsker og øvrige gøremål.

"Jeg var meget overrasket over, hvor fleksible de var i forhold til at få lagt vores aftaler, sådan så vores hverdag kunne hænge sammen og det var altså et kæmpe plus"

Citat fra tidligere bruger af Familieværkstedet.

Læs mere om indholdet i de forskellige aftaler i menuen til højre.