Barnet i maven

  • ""
Et tilbud til gravide, der har oplevet problemer med rusmidler, eller hvis partner har problemer med rusmidler

Det vil give mening for mange gravide, som har haft rusmidler tæt inde på livet, at forberede sig på familielivet på en lidt anderledes måde. Hos Familieværkstedet tager vi hul på snakken om, hvordan rusmidler har fyldt og hvilke ønsker og drømme, man kan have for sin familie, når der ikke længere er rusmidler involveret. Man kommer til meget konkret at arbejde med kontakten til barnet i maven gennem afspænding og egenomsorg.

Familieværkstedet har fokus på tilknytning og kontakt til barnet i maven og forberedelsen på den første tid.

Hvis man selv eller ens partner har haft et misbrug, kan det være forbundet med store bekymringer at starte en familie. At få et barn er en fantastisk begivenhed, men det er svært at forberede sig på, hvad der kommer til at ske og hvordan ens liv ændres. Selvom det er en dejlig begivenhed, er den første tid med et lille barn også ofte forbundet med gråd og manglende søvn, som kan øge stressniveauet i familien.

 Når barnet kommer til verden, skal man bruge den første tid på at lære barnet at kende og forstå dets signaler. Man skal også lære sig selv og sin partner at kende på ny og finde sin plads i den nye rolle. Det kræver et stort overskud, og mange forældre føler sig presset over manglende tid og overskud til sig selv. Dette kan for nogle familier være med til at øge risikoen for tilbagefald.

Det kan også være, at der under graviditeten ikke har været overskud til at få skabt kontakt og tilknytning til barnet i maven - og derfor kan det være givtigt at have et rum, som har fokus på det.